Monday, May 24, 2010

Tawassshiii

Helloooo ladies...

Im so excited today. Sebab berjaya menyiapkan benda baru. Hehe
Err simple but sebab tak pernah cuba, rasa excited pulak. Lagi2 tuk diri sendiri kan? Haha.. More excited.

Pernah dengar pasal Tawashi? I believe, crocheter sure tahu apa itu Tawashi. I selalu tengok other crocheter siapkan tawashi. Cuma tak sampai seru nak buat je lagi. But, sebab tadi tolong belikan one of Tawashi book di Kino, terus rasa mcm best pula. Plus, hari-hari I selalu dengar pasal Tawashi ni dari my Ticer. Haha :P * yeah ticer.. i definitely will join Tawashi group kat sana nanti. * And tadi, alih2 nak tolong belikan buku, terus TERbeli tuk diri sendiri juga. Yeah.. nampak perkataan TER tu? Maksudnya tak sengaja. Haha

Dish Scrubber or Tawashi ni mcm best juga nak buat. And tadi, saja test one of pattern dlm buku ni, rasa wahh.. best!! Ni yang tetibe rasa nak basuh pinggan tengah2 malam ni. Takde pinggan pun, rasa nak basuh juga. Haha

Buku yang TERbeli di Kinokuniya, KLCC.





Menarik kan? But buku yang I belikan tuk MummyDhiaCoco tu rasanya lagi best. Tetibe nak pi melawat Kino esok lagi. Haha :P

And yang ni simple Tawashi yang berjaya buat tadi. Sangat simple. But believe me, ada lg yang Tawashi menarik. Tawashi bentuk Bear!! Best!!





Jadi tak? Hehe..

Ni tadi saja cuit-cuit pakcik google pasal tawashi. And found out one cute tawashi tutorial
Pear Tawashi

Selamat Mencuba!!

Okay la.. nak pi try test my tawashi. Nak basuh pinggan.. Kalau takde pun, tetap nak cuba juga.
Daaa

Oh.. I love crochet!! :P

7 chit chat:

Aisyah Helga said...

Cute lah bola tu,E!! Buat lah lg,for inspiration...:p

Mummy Dhiacoco said...

jadik ball tu..sgn cute..ilap tawashi. :)

MisFyd said...

Kawaiii! Tawashi mmg comel2.

Syg nk guna so jd ornament gantung2 je :p

ezyane said...

aisyah - haha.. will do more and more tawashi.. nak kene curik2 masa.. ada a few order kene siap..hehe

kak IE - yeah.. ilap tawashi also

misfyd - smalam masa nak gune..asyik duduk bangun duduk bangun and pk betul ke nak gune.. sayang betul.. wakaka..

tp akhirnya gune jugak :P best!! and betui.. smalam terasa nak buat ornament jek..tp sbb nak jugak rasa basuh pinggan gune tawashi ni..so korbankan perasaan..haha

lia said...

cutenya tawashi tu! mmg syg nak guna kalau cute mcm tu....teruja la nak buat.tp tgk buku jepun tu kan,lagi teruja!heheh

sue said...

yeaa.. telah berjaya merebakkan satu lagik virus suci.. ekekekekek

well done untuk first fancy tawashi.. mesti ticer uol sgt penterer.. ekekekk that's why protogeh dia jugak penterer.. ekkekekek

ezyane said...

ila - buku tu mmg sentiasa mengujakan saya. Haha.. lagi2 kalau ke kino.Rasa mcm nak semunya buku2 tu taw

ticer - protaugeh uols yg lagi satu tu sihat? haha :P

 

Cute & Yummy Template by Ipietoon Cute Blog Design