Tuesday, June 1, 2010

Updated : Bear Bear Lima Bersaudara..

Hello dear..

Almost 1 week I didnt update this blog. "Terhilang" seketika. Haha
Yeah.. and i guess you all know what is my reason kan?

Busy..

Di office busy dengan hal hal kerja. Banyak sangat request lately. Problem jangan di cakaplah. Lucky change for Bangkok di freeze seketika. If not, dunno la mcm mana busynya lagi. Di rumah pulak, busy dengan crochet bear-bear. Busy nak cari perabot for rumah baru also. Haish.. So many things to do but so little time i have.. Sometimes, I feel like i'm so tired. I need some rest. But I can't sebab ada janji yang perlu di tunaikan. And my mission, siapkan order before I cuti panjang end of this month .. *Hope dapat siapkan semuanya*

Goshh.. tak sabar..

Cuti 3 hari last weekend mmg saya gunakan sepenuhnya. Laju la sikit nak crochet kan. Bila hari bekerja, agak slow. Eh silap, mmg slow. Sebabnya, sepanjang hari dah bekerja keras di office, jadi bile balik, semuanya slow. Yeah, penat otak lebih teruk dari penat fizikal okay..

I think, semua tahu yang my current project is Bear Bear Lima Bersaudara. Finally, stage crochet and assemble the bear bear dah siap.

*Tepuk tepuk tepuk*

Masa mula-mula siapkan part part bear bear yang dah di crochet, rasa goshh.. banyak okay yang nak di attachkan. Saya paling tak suka part nak assemble semua part bear bear ni. Rasa malas kemain.. Hehe

Banyak kan part part bear bear ni. Membukit okay..
Agak mental down melihat banyak part yang perli di assemble sebenarnya. Haha



Yang ni final bear-bear yang dah siap di crochet. Belum asemble saja.



Gosh.. I missed this mixed yarn. Susah nak jumpe yarn mixed mcm ni kat sini. This yarn we all order from Australia. Suppose, the price berbeza dari yarn yang saya beli di KL ni. But, sebab dah terberitahu price lain, i proceed with the price yang dah di beritahu pada customer la. After this, all amigurimi using imported yarn akan lain harga nya eak. Hehe. Bukan apa, postage yarn nak kesini jek mahal sangat. Lucky on that day, saya kongsi dengan my ticer ..

Sesi assemble Bear Bear bermula...Nampak jarum tu, besar okay. Sometime, sampai sakit2 jari ni taw. Hehe :P



Cantek kan color bear bear ni. I love it. :)



And at last.. semuanya dah siap di assemble







Esok, sesi untuk make up muka Bear Bear bermula. Malam ni dah tak larat la.
Will update with the complete Bear Bear..

After this project, another Bear Bear for Wany and bookmark and bookmark and bear bear again. Errr.. I think, i need a break from bear bear la. Bosan juga asyik crochet bear bear.
Hehe

Ada a few project dlm kepala ni selepas semua project ni. Banyak sangat list dalam kepala ni :P

Haha

Eh dah tgh malam. Okay lah..

Daaa

6 chit chat:

cik paro said...

da siap..
wow..
bila boleh dapat??
nnt inform k!

Nazz@Purple said...

menariknya..kalo nak jgk bleh tak?

Aisyah Helga said...

Cute!! I know what you mean about attaching. Tu part yg paling tk best! Kadang2 senget sebelah, tu yg malas nk buat amigurumi dah..BUT you keep up the great work!

MisFyd said...

Waaaa byk yer beradik bear2...ade rasa mcm Frankenstein tk masa tgk part2 nk smbg tuu ;p

ezyane said...

hello cik paro- dah siap.. pls check ur email :) really hope u like them..

nazz@purple - hey.. i love purple too..hehe.. nak? boleh boleh.. sila amik no giliran.. hehe.. apa2 email me okay

ezyane said...

aisyah - kan? penat la nak attach semua bear bear ni. i love the crochet part but i dont like attach part..

TAPI.. i love amigurimi.. so attach part tu kene kasi suka jugak.. hehe

misfyd - someone cakap i buat entry mona fendy.. haha.. sbbnya, part part badan sumanya berterabur.. a

nd bile tgk pic tubalik.. aha kan.. ngeris and ada la sikit2 mcm Frankenstein

haha

 

Cute & Yummy Template by Ipietoon Cute Blog Design