Sunday, May 16, 2010

Crochet: Purple Ellyphant

I have tried a lots of amigurumi, dan ini adalah project pertama saya mencuba crochet elephant. And trust me, crochet bear bear much easier than elephant. A few times, saya terpaksa bukak balik crochet yang saya dah buat sebab bentuknya tidak menjadi. Err i mean bahagian belalai. Haha. Salah crochet, jadi benda lain :P

Lebih lebih lagi, pattern dalam buku tu sungguh tah apa2. Tensi betul! Terpaksa modified sendiri pattern itu dan jadikan as guide saja. Haishhh....

But, akhirnya, menjadi juga..

Introducing.. My first Purple Ellyphant.





And for a moment, saya tidak AKAN mengambil order untuk crochet elephant. Cukuplah buat masa ni. Haha. Maybe, after 2 or 3 months later, baru order di bukak :P

Saya juga sempat siapkan order bookmark dari Hani. :)







Yang berminat dengan Bookmark bear bear boleh email to ezyanezaki@gmail.com.

My latest project: Siapkan Bear Bear 5 saudara. Hehe..

Oh ya, I only take an order from serious buyer ONLY. I repeat, serious BUYER ONLY. If sekadar nak order, and kemudian bila saya dah siapkan , terus missing in action, tak perlulah. Sebab buang masa saya saja. It's happen for a few times and goshh.. betapa frustnya saya dengan sikap sikap orang sebegini.

Dugaan berniaga online :)

Daaa..Have a nice day

4 chit chat:

Aisyah Helga said...

Cutenye elephant tu!! Mesti leceh sikit nk buat kn? Sbb tu sy pun tk buat dah amigurumi. Tk tau lah kemudian hari,buat masa ni gila buat bunga je :)

ezyane said...

hello aisyah...

yup..senang tp leceh.. hehe.. but saya suke amigurumi.. thats why sabar kan juga.. kalau tak..mmg tak siap la elephant ni.. hehe

lia said...

wow!! cutenyer!tk pernah lg try crochet amigurumi,sb nmpk mcm susah..

ezyane said...

hello ila..

tak susah.. cuba la dulu.. tp yang pertama pastinya sukar sikit..lama2 should be okay..hehe

best buat amigurumi ni :D

 

Cute & Yummy Template by Ipietoon Cute Blog Design