Friday, April 23, 2010

I Love...

..Book

Baca atau tidak itu belakang kira. Haha. Janji beli buku.
Sungguh.

Dan kebelakang ini, activity membeli craft magazine sudah lama terhenti. Beralih arah ke novel dan sekarang, saya sudah jumpa satu section di Kinokuniya yang saya rasa pastinya setiap minggu saya akan melabur ke sana *seperti selalu*

{Japanese Section}

Bila masuk sana, terus secara auto rasa ingin menjerit "KAWAIIIIIII" *sila sebut dengan sepenuh hati* Tapi saya tak buat lah. Kang orang kata saya gila :P

Tapi sungguh.. sangat comei ok buku-buku disana. Dah la dengan tulisan ala2 bulat2 yang saya sendiri tak faham apa dia tulis kan. Tapi rasa goshh.. Rasa nak semua buku-buku craft kat sana. Walaupun sekadar tengok gambar. Haha

Lagi-lagi buku amigurumi. Sangat banyak idea-idea okay. Dan setelah 2 hari ulang-alik ke sana.
Saya terbeli ini:



Buku yang lengkap dengan pattern untuk crochet bag, hat, hat, bag lagi dan sekor kucin.



Saya tak pandai baca in japanese. Apatah lagi nak faham. Tapi, berdasar chart ini, pastinya saya faham. Oh ya, saya akan sentiasa merujuk pada ticer saya jika saya tak faham :P



Antara pattern yang saya suka.. Dan rasanya, hampir kesemua patten yang saya suka dalam buku ni.

Best!! Malam ni, tidur dengan buku jepun. Haha


11 chit chat:

MisFyd said...

Huhuhu nmpk menarik!!!!

Mmg buku craft Jepun byk best...dulu masa kt Jepun rasa tk puas nk beli...menyesal skit sbb tk beli byk pun ade...byk sgt craft book yg best...

Bole pinjam tak? :p hehehe

ezyane said...

best kan? tu lah..planning next friday mahu ke sana lagi.. mahu betul2 "study" buku mana yg best..

haha..biasanya mcm tu kan, bile dah blk sini, br nyesal tak beli itu, tak beli ini. i bet sana lg murah sikit berbanding kat msia ni..

pinjam? bolehhhh.. tunggu saya fasih berbahasa jepun...

hehe ..

Aisyah Helga said...

Bestnye dpt beli buku2 crochet tu! Sy mmg suke sgt kalau gi bookstore. Boleh duk situ berjam-jam sampai hubby bosan! Nasib baiklah duk kt pulau,selamat duit sy :p

miloicekaw1119 said...

akk nak buat ke??

noneyloveswhite said...

kak..klw da siap nt msuk dlm blog.wany nk beli utk mama wany plakss =]
nway..rmai yg attracted dgn jojo.nt wany nk tmph lg 1 jojo eyh?tu pn klw sume ordek akk da siap la =]

siti nur fadhilah said...

wau! i like~~ :) belajar buat betul2 aw! nanti leh buat bisnes~ ^^

ezyane said...

Aisyah - I also sangat suka ke bookstore. Walaupun takde bende yang nak di cari.. haha.. best kan? Btw, IF la u ada minat2 mana buku yang i boleh belikan di Kino, let me know. Selalu jugak belikan tuk my fren ;)

miloicekaw - nak buat apa dik? ur email nanti akak reply eak.. tak sempat la.. bz sikit.. sorry ;(

wani- wahh thanks.. will visit ur blog asap!! haha thanks dear.. nak order boleh jek.. inform me awal2 tuk amik no. haha.. :P again thanks for promote dlm ur blog :)

sitinurfadhilah - ai ai.. i will ;) eh jadike nak order min min? let me know eak dik..

Aisyah Helga said...

Thanks E,will let you know if I need any books :)

MisFyd said...

Actually Ezyane...I can read & write Japanese...hehhe....study & training keje kt ctu nearly 5 years :)

If nk tolong phm kan Fyd bole bantu ;)

sue said...

wahhhh fyd can read n write kenji (kenji eh?) ... hai fyd.. kenai ai dak? *wink wink* ekekekekek

wahhh.. bes buku.. sudah jangkit sama ai jugak.. beli buku yg tak dipahami bahasanya.. ekekekke

nak pattern kucing itieww.. ekekekke

ezyane said...

Aishah - all rite ;)

Fyd - goshh.. u fhm eak.. haha.. ok noted.. now i know to whom i should refer if i have problem with the pattern..hehe..

ticer sue - mauk patten kucin? bereh..will photostat for u and pass masa our perjumpaan di kino nanti.. :D ps..dont forget my patten ami also eak..hehe

 

Cute & Yummy Template by Ipietoon Cute Blog Design