Friday, July 15, 2011

MeroYARN

Last a few weeks, I have bought some yarns. Banyak dah color yarn yg takde. So have to top up some more yarns.

I always remind myself to make some list what color should I buy so, next time dalam kedai tak la main amik saja and lost control and end up habis duit. Hehe. But still, failed to do that!!

These what I beli last a few weeks.. I selalu ingat yg I tak banyak yarns. Kene beli some more. Kene beli.. Kene beli.. Tu yang selalu I bebel kat diri sendiri.


But then I rasa nak tengok semua yarns yg I ada.. U know what..

End up mcm ni:


Seee? How many yarns that I have.. Always thought that I dont have enough kan? Sekali ada banyakkkkk... Goshhhhh

Some of the yarns, I lupa yang I ada yarns tu.. Can u imagine that. How could I lupaaa? Adehhhhh


I have more than 5 these yarn. Hard to find in Malaysia. Or if you jumpe, u will regret to asked how much this yarn will cost u. But u know what, my cousin bought for me when she travell to Netherland. Only cost me 1 euro. Goshh.. and then I can forget that I have this yarn? How could I boleh lupa? Nyanyukkkkkkkk...

Not only that. I almost forget that I have so many project yang tak siap. Most of them are bag project.. Ish ish ishhh... I have to manage la how I simpan barangg.. If not jadi macam ni la. LUPAAAAAA saja.

I love this bag. Almost finished. Cuma kene add some flower I guess? Kan?

Any idea?

But still, I always feel like I tak banyak benang. Hahaha...Kene beli some more..
I addicted to buy yarns I guess. Or so called meroYARN. Hahaha

9 chit chat:

Aisyah Helga said...

Wow! Sukenye saya tengok yarns tu semua!! Rasa macam nk terjun & baring je atas yarns tu! Maybe kita boleh ambik gambar yarns masing2 & compare, huh?? Saya memang gila meroYARN dengan yarns! Dah de banyak tapi masih order lagi dalam kuantiti yg banyak! Gila2!

ezyane said...

haha.. I rasa kan aisyah, all crocheter mmg akan meroYARN kot..haha

eh u selalu beli online kan? kat mana yer? I rasa nak beli online la plak.. u know kedai yg selalu i beli tu, dah naik harga plus kedekut..beli banyak pun taknak kurangkan walaupun seposen..hehe..

Aisyah Helga said...

E, biasanye saya beli dgn kawan yg ada kedai jual benang, dapatlah diskaun sikit..kalau online saya order dr DaKnit, Benangkait & Hernik(Jari Jemari). Pernah sekali order dr Cotton House. Yg lain saya swap dgn kawan2 dr Swap Workshop. Mira dr http://putericraft.blogspot.com/ pun ada jual benang NONA jugak kalau E berminat.

amani said...

salam kenal~

wah banyak nye yarn...geramnye...geramnye..geramnye...geramnye...

so far saya tak meroyarn lagi:-) sbb yarn semua mak yang tolong belikan, belum keje n takde duit:P kalau dah keje, mesti asyik nak beli jugak..:-)

ezyane said...

Aisyah - Oic.. akan jenguk jengukkkk ..thank you yaa..

Amani - Hi.. Salam kenal..hehe..oo tak meroYARN lg eak..haha..nanti tunggu u meroYARN n u akan terkejut tgk apa yg u ada..hehe

noneyloveswhite said...

banyaknye kak..da tutup mate pn still can see a lot of colors thru my mind.leh msuk mimpi ni..=p

halizda said...

bestnya kalau ada yard byk mcm tue.. tp sy mesti susah hati sbb tak tau nk simpan mana dan sayang nk guna.

ezyane said...

Hi Noney - haha... mmg dah msk mimpi sejak buat mcm ni...wakaka..punyaaaaa taktaw diri sendiri ada byk benangg...gilakkk kan?hehe

Hi Halizda - Hehe.. Now tgh pk.. nak kene beli almari tuk yarn ni.. If not, jd mcm ni la..tak taw ada yarn color apa la...sampai terbeli dua tiga kali..hehe

Facialcleanser said...

banyaknya benang... best betul tgk dan memang setuju sangat2.. kalau dah minat mengait.. mmg susah tak nak tak beli benang :D macam beli gula2... susah nak berhenti ... hope i can get all those sweet colours macam yang Ezyane ada.. :D someday! -da'knit-

 

Cute & Yummy Template by Ipietoon Cute Blog Design