Wednesday, July 28, 2010

FabuLOVE Giveaway



Cik Kerm is having a lovely giveaway.
Banyak hadiah menarik ada. Plushies yang comel dan yang paling saya suka - Kain Flanel!!

Interested?

Come and click here

Psst.. Nak menanggg!!

Haha


Love Wednesday

Im so happy today. Received a surprise parcel plus wonderful package.
Yiihaaaa



A cutest card. And a few lovely bookmarks plus a delicious choc.





Kawaiiii bookmarks..



I love this bookmark. Handmade *of course crocheted by talented crocheter*.
Love the color.

This is my first time joined the bookmark swap @ ravelry. Will join again. Yessss I do...
Feel like addicted!! Haha

Thanks to my ticer sue for introducing me to the group and thanks again for the parcel. Haha.
Tah macam mana, she is my partner for this time. Jodoh kuat okay. Walaupun mcm dua orang Malaysian jek dalam group tu, tetap jodohnya di situ. And seriously, i heart the bookmark

Thanks again, sueazhari :P

Oh ya, today joined class craft - Trinklets. Almost every month, ada kelas craft and if ada masa, i will joined the class.

Best!

And this time - Trinklets

From these..



And tadaaaa :



Nice kan? Hehe

Ours trinklets..



Terasa mahu beli semua barang and buat trinklets pulak.
Hehe

I love Wednesday!!

Daaaa

Monday, July 26, 2010

I love Purple :)

Happy Monday All..

Yeah. Still Monday Blues? Naaaa.. Esok dah tuesday. Haha.. So should be dah okay kan?
Btw, bak kate Garfield :



Ngeeee...

So, Dont Hate Monday :P

And I have no Monday Blues today. Last night, berjaya siapkan Purple Bear and bila bangun pagi tadi, tengok Purple Bear yang dah di siapkan terus rasa Happy.

Sungguh.





Bear ni di order oleh Kak Hasnidar :)
Thanks kak.. Hope u love the Purple Bear.



And since Bear Bear "Takaful" belum di pos lagi, Purple Bear sempat la bergambar dengan "Takaful". Haha

Ngee

Daaaa

Wednesday, July 21, 2010

Tadaaa and Tataa..


Maybe I have viewed this blog so many time untill i think, its time to change to a new template.
I was blogwalking yesterday to find the cutest template and...

Tadaaa...



finally i found at ipetoon. Thank for the nice and cute template ;)

So, how was my new template? Okay? Better? Or previous template much much nice?



Tata my old template
:D

And yayyy to a new template

Daaa

Sunday, July 18, 2010

Min Min the Bear Bear ;)

Holaaa!!

Weekend yang busy. Saya duk pulun nak siapkan order saja minggu ni . Err tak la byk mana pun. Cuma nak habiskan order yang sedia ada before nak mula project baru. :D

Dapat order dari cheezy wedges again. Alhamdullilah. Seriously, saya cukup gembira bile dapat order yang berulang ini. Bermakna buat saya ;)

Kali ni, cheezy nak saya siapkan Min Min the Bear Bear pula. And colornya, its up to me katanya. Hehe. Agak menguji minda nak pilih which color yang menarik ni.

Sebab nak mencuba new color yang belum pernah saya buat dan akibat tak dapat membuat keputusan, saya crochet dua bear sekali gus.



Satu color dark turqoise with light pinky-orange and satu lagi combination of green color.
Which one yang menarik?

psst.. nampak dua bijik pom pom kat bwh tu? My 1st trial menggunakan pom pom maker.
Ngee


Okay..kita close up Min Min



Which one yang menarik?

For me, i much prefer the green version. Nampak mcm cantek jek combination dua color hijau ni. Tapi, masa duk crochet ni, punya la risau takut tak menjadi. Sbbnya, sekali imbas, color hijau ni mcm color for Takaful pulak. Haha



Okay Miss Cheezy.. sila pilih which one yang menjadi pilihan hati.
Hope suka lah.

Fuh!! boleh rest seketika ;)

Daaa

Thursday, July 15, 2010

Yabedabeduuuu..

Mood bertukar 360 darjah hari ni. Dari lesu tidak bermaya. Mamai. Blur. Menjadi happy, gumbira amat sangat dan rasanya sayalah orang yang paling ceria hari ini.
Eceh :P

And yes.. im so excited..

Yabedabeduuuu.. !!!!

Semuanya gara-gara parcel yang di terima hari ini.
Datangnya dari my beloved Ticer Sue. *Sila ke blog beliau. Banyak barang yang hendak dijual.Hehe*

Dalam parcel ada macam macam bende. And yes, of course art craft punya item la kan? Hehe



See... delicious bukan? Nampak poskad yang bertulisan canteks itu? Hehe.. Makaseh eak... ;)



All yummy yarns.. Ish tak sabar nak crochet dengan yarn ni..



And of course, ada button. I love button.. And new tool - pom pom maker..
And ada safety eyes.. best!!



Dua yummy yarns yang menjadi kegemaran. Dan siapa budak ini? Hehe
Ini adalah budak nakal :P
Nasib baik comei sikit. Hehe

Owh..Malam ni tidur dengan lena.
Suddenly, demam pun kebah sikit. Haha

Daaa

Bear Bear Oranje & Colorfull Bookmark

Hello..

Saya berjaya siapkan order for Sis Diah and Yna.. Finally huh? Hehe
Kali ni, cepat sikit nak siapkan order walaupun kurang sihat. Yeah.. again, demam. Antibodi lemah betul..hehe

Dan yang membuatkan saya siapkan order ni dengan cepat sbb tak sabar mahu mulakan project lain. Ada lagi 2 order yang saya nak siapkan dalam minggu ni juga. Then, im a bit free. And boleh mula project baru. Yiiha.. *psst..will talk about this project later ;) *




Some of these bookmark for bookmark swap. Two for Sis Diah and another one for me. Hehe. Believe it or not, saya takde pun bookmark bear bear ni. Mula mula tak heran pun bile takde, lama-lama saya heran jugak. Haha. Tiba tiba teringin jugak nak bookmark bear bear ni :P



Bear Bear yang disiapkan tuk Sis Diah. Im using yarn from Nona. 100% arcylic . Color no 60 and 14. For bear bear's shirt - not sure which yarn and what color no. Yarn lama but i love this color combination. Cantek. And ceria :D



Oranje!!! :P



And this bookmark for Yna. :)

Daaa

Thursday, July 8, 2010

Bookmark and order closed !!

Latest bookmark yang baru siap. And kali ni, bookmark ni for Ng.
Hope u love them ;)





Aktiviti crochet kali ni, amatla lembab. Sejak cuti hr tu, ini jek yang siap. Haishh
Sungguh tak produktif. Rasa macam penat gilos la. Dengan aktiviti untuk berpindah rumah lagi. Shopping itu dan ini, buat saya rasa sangat letih la. Masa banya di habiskan untuk zzzzzzzzzzz saja.

And saya rasa, saya mahu berehat. For a moment. Tuk recovering penat dan naikkan semangat crochet. Hehe.. Boleh? :P

So, order ditutup buat sementara waktu sampai la raya nanti. Yer, sementara waktu saja eak. Order order yang di buat sebelum entry ni, semuanya masih ON. Dont worry. Will try my best tuk crochet dengan tekun lagi dan lagi.

Tapi, if ada apa2, boleh saja email me : ezyanezaki@ gmail. com. ;)

Away saya bukan lah sampai tidak bukak email semua. Cume jarang saja. Jika dulu setiap hari bukak email 5 kali, maybe kali ni bukak email 3 kali jek. Haha :P

Dan dalam tempoh waktu recovering semangat and bla bla bla ni, ada a few project yang perlu buat. Project yang terbengkalai yang tah berapa lama. Ada juga project yang half year tak siap. Haishh



Tadaaa!! Bag bag yang terbengkalai. Haaa.. Ni baru separuh eak. Ada lg dalam bag dan dalan kotak. Hehe. Semua ini perlu disiaplan before berkulat. Hehe

Oklah.. Penat plak menaip ni. Nak tido
Daaaa


Saturday, July 3, 2010

Giveaway from JajaKraf

Psst... Jajakraf is having giveaway..

And yes, this is another FabuLOVE giveaway ;)





Interested?

Click here

This giveaway end on 9th July 2010.

Cards and Yummy Cuppies

Agak lama juga tak buat card. Busy dengan activity crochet sampai lah last week, TERpaksa buat card juga.

Hehe

Activity last minute ni agak kurang digemari. Bukan apa, idea yileekk. Puas di perah perah, akhirnya, keluar juga idea. Tapi, erm.. tiba-tiba payah plak nak explain.
Err tgk jek la eak. Hehe

Card from CD. Yeah.. CD yg rosak, jgn di buang. Sila bagi saya. I will turn the CD into Card :P





Bahagian depan :)



Bahagian belakang before di conteng oleh KAMI untuk Kawan KAMI itu.



Setelah di conteng.. :)

Oh ya, KAMI sempat juga beli Cupcake di Bisou KLCC.





Cantek? Yeah.. cantek..
Harga? Sangat mahal for a cupcake for me. Hehe
Each cupcake - RM5. But beli 5 dapat free 1 eak. Word atas tu? Goshh.. RM2 for each letter. Hehe
But sebab untuk kawan, WE don't mind about the price. Yeah? Hehe

Rasa? Okay lah. But, IF the cake lebih moist, lebih SEDAP!! I just rasa yang choc. Bittersweet but sedap.
Manis? Siapa yang ada penyakit kencing manis, sila la sediakan ubat di sebelah cupcake itu okay? Hehe



Yang ni, beli di Bisou KLCC juga. My kawan yang sangat baik, ZA, "hadiah" kan. Nice huh?
Sebab cupcake ini la , I gave an idea to my others two friend tuk beli cupcake for our KAWAN.
Again, rasanya sedap. Tapi, lebih sedap IF cake nya moist. Hehe
Oh ya...
Happy Birthday KAWAN!! ;)

Okay.. another card di order oleh my friend.
For his ex-boss yang akan pulang ke Houstan.







:D

Selesai dua kad for this week. And im thinking tuk buat another card ;)
Will update later okay?

Daaa..

 

Ezyane Zaki Template by Ipietoon Cute Blog Design