Wednesday, June 30, 2010

Crystal Bracelet

Hi!!

Tadi, lepas kemas2 my craft item dekat rak ni, i realized that my cousin's crystal handmade still ada dekat I. So I decide, nak jual balik crystal2 ni. How come la I boleh lupa kan?Haish..
Sorry cousin. Hehe


Okay.. Pls refer below for my re-post entry.
Kalau interested, let me know okay?

ezyanezaki@gmail.com

Thanks

****************

Hi All!! Happy New Year..
Hope you guys have a great day so far. ;)

Anyway, my cousin has made a few crystal bracelet. And I decided to help her to sell some of her beauty bracelet. Pagi tadi bawak ke office and half of them sudah dijual. Syiokk pulak jual-jual bracelet ni. Hehe

Dari semua ini,



yang tinggal hanya ini.



So, I akan upload apa yang tinggal saja. But dont worry, if ada stock lagi, i will update again.



K001 - RM20
Size : 16cm



K002 - RM20
Size : 17cm



K003 - RM20
Size : 18cm



K004 - RM20
Size : 18cm



K005 - RM20
Size : 18cm



K006 - RM15 [SOLD]
Size : 18cm



K007 - RM15
Size : 16cm



K008 - RM15
Size : 17cm



K009 - RM15
Size : 17cm

Oh ya, this is for serious buyer ONLY. First pay first priority, no booking. Payment must be confirmed within 3 days after confirmation has been sent.

All price as state and NOT including postage fee.

Pos Ekspress (small)- RM2.50

So, grab it all while it last okay. Pls email me and I'll check for its availabality.
and yes, pls leave your hp no :)

Email me to ezyanezaki@gmail.com.

Thank All

Sunday, June 27, 2010

Bear Bear vs Bunny

After 2 weeks, this is my 1st entry. ;)
Away for vacation. Enjoy and rilex!!

Best!!

Sbb tu sampai bersawang blog ni kan? Hehe.

Okay okay... Here's the latest order ..

These order dah di siapkan before cuti cuti dan jalan jalan cari makan. Tapi, sebab ada saja perkara yang perlu di selesaikan, hari ni baru sempat nak upload pic.

Selalunya, ada bear bear saja di cuteandyummy kan? Tapi kali ni, ada bunny juga.
This is not my first bunny. Pernah crochet bunny before ni, cume di cuteandyummy, he is my first bunny.



Bunny with LOVE



Dia besar. Dia tinggi.Tapi dia huduh. Haha
Seriously, bile tengok balik, rasa tak puas hati. WHY la muka dia cam gitu?
Haihhh...

Lepas ni, akan ada bunny yang lebih ceria dan tidak garang.
Trust me.
:)

Okay okay.. Now masa untuk Bear Bear pulak..



Bear Bear yang di order oleh Sya :)
Color-color di request sendiri oleh Sya. And I love the yellow and orange. Nampak so colorful!



Bear Bear - Bluwie, Orangie and Pinky
And two Bookmark also..



Bile tengok balik kan, ribbon - ribbon tu mcm buat bear bear pakai baju seragam kan? Sama saja. Yang differentnya, color. Hehe



Oh.. I love this picture..

And bila tengok balik bear bear ni, buat I terfikir, dah brape banyak eak bear bear yang I dah crochet? Erm... Lupa lah. Akan di kira..
Hehe

Oh ya Sya, hope u love the bear bear :)

Daaaa...

Thursday, June 10, 2010

World of Bear Bear

Hola!!
Hope everyone doing fine.. Esok Jumaat and yiihaaa TGIF!!

Best... :D

And again, finally, i finished crochet Jojo the Bear Bear with different color. Hottt from the oven okay. Baru saja siap !!

Tadaaaa...


Jojo the Bear Bear from Cute And Yummy.

Owhh.. I love the color . It's bright turqoise with light turqoise, and the combination of color become gorgeous. Plus the red shirt and a turqoise ribbon. Yummy!! Plus CUTE!!

Haha

pssst.. I choose the color by myself.


Say cheeeseeeeee and smile !!

Jojo The Bear Bear ordered by Wany. Wany pernah order Jojo juga dulu, and this one ,she ordered for her friend :) Thank Wany for keep coming and buy Jojo. You are one of my customer yang sentiasa buat I happy. Hehe. And bila I happy, I akan crochet dengan gembira dan bila gembira, Jojo akan menjadi lebih menarik tertarik. Haha :P




Ngeee...

And there are another 3 bears need me to crochet. Lepas tu, mahu crochet tonyok and bunny :P

Daaa

Sunday, June 6, 2010

Another CuteAndYummy Collection

Here's another Bear Bear and Bookmark from CuteAndYummy. Its take 3 days for me to finish the order. Suppose, another Bear Bear patut siap. But, due to a few hal yang perlu diselesaikan, hanya satu Bear Bear saja yang siap.



Bear bear for Asyida.
She want me to crochet Bear Bear exactly like my previous giveaway's Bear bear. Cuma nya mahu color purple and pink. And, i think i love this combination of color. Sweet color.

Cuma dlm gambar tak nampak sgt ke'sweet'annya.. Realitynya, sangat cantik colornya..



Close up :)

And these bookmarks for Cik Kerm.





Cute? Yeah.. :P

Oh ya.. Cik Kerm also order a toy for her kitten.



Hope the little cute kitten suka la bermain ngan bright ball ni :P



Cik Kerm & Ashidah - I hope both of you love the Bear Bear & Bookmark. Thanks for the support and pls come and order again okay. Haha

Interested? Pls email me ezyanezaki@gmail.com

Last saturday, anak cousin saya yang baru lahir meninggal dunia. Tak cukup bulan. 6 month. Sedih. And tadi, buat tahlil for my uncle yang past away last month. Sigh.. Dugaan hidup kan?
Semoga mereka di tempatkan di kalangan orang beriman.

Al- Fatihah..

Amin.

Tuesday, June 1, 2010

Im done!!

At last...







Close up..











Lega... And yes, i am so tired..
Need some rest...

5 down.. and a few to go.. haha

Daa..

Have a nice "bear bear" day :P



Updated : Bear Bear Lima Bersaudara..

Hello dear..

Almost 1 week I didnt update this blog. "Terhilang" seketika. Haha
Yeah.. and i guess you all know what is my reason kan?

Busy..

Di office busy dengan hal hal kerja. Banyak sangat request lately. Problem jangan di cakaplah. Lucky change for Bangkok di freeze seketika. If not, dunno la mcm mana busynya lagi. Di rumah pulak, busy dengan crochet bear-bear. Busy nak cari perabot for rumah baru also. Haish.. So many things to do but so little time i have.. Sometimes, I feel like i'm so tired. I need some rest. But I can't sebab ada janji yang perlu di tunaikan. And my mission, siapkan order before I cuti panjang end of this month .. *Hope dapat siapkan semuanya*

Goshh.. tak sabar..

Cuti 3 hari last weekend mmg saya gunakan sepenuhnya. Laju la sikit nak crochet kan. Bila hari bekerja, agak slow. Eh silap, mmg slow. Sebabnya, sepanjang hari dah bekerja keras di office, jadi bile balik, semuanya slow. Yeah, penat otak lebih teruk dari penat fizikal okay..

I think, semua tahu yang my current project is Bear Bear Lima Bersaudara. Finally, stage crochet and assemble the bear bear dah siap.

*Tepuk tepuk tepuk*

Masa mula-mula siapkan part part bear bear yang dah di crochet, rasa goshh.. banyak okay yang nak di attachkan. Saya paling tak suka part nak assemble semua part bear bear ni. Rasa malas kemain.. Hehe

Banyak kan part part bear bear ni. Membukit okay..
Agak mental down melihat banyak part yang perli di assemble sebenarnya. Haha



Yang ni final bear-bear yang dah siap di crochet. Belum asemble saja.



Gosh.. I missed this mixed yarn. Susah nak jumpe yarn mixed mcm ni kat sini. This yarn we all order from Australia. Suppose, the price berbeza dari yarn yang saya beli di KL ni. But, sebab dah terberitahu price lain, i proceed with the price yang dah di beritahu pada customer la. After this, all amigurimi using imported yarn akan lain harga nya eak. Hehe. Bukan apa, postage yarn nak kesini jek mahal sangat. Lucky on that day, saya kongsi dengan my ticer ..

Sesi assemble Bear Bear bermula...Nampak jarum tu, besar okay. Sometime, sampai sakit2 jari ni taw. Hehe :P



Cantek kan color bear bear ni. I love it. :)



And at last.. semuanya dah siap di assemble







Esok, sesi untuk make up muka Bear Bear bermula. Malam ni dah tak larat la.
Will update with the complete Bear Bear..

After this project, another Bear Bear for Wany and bookmark and bookmark and bear bear again. Errr.. I think, i need a break from bear bear la. Bosan juga asyik crochet bear bear.
Hehe

Ada a few project dlm kepala ni selepas semua project ni. Banyak sangat list dalam kepala ni :P

Haha

Eh dah tgh malam. Okay lah..

Daaa
 

Ezyane Zaki Template by Ipietoon Cute Blog Design